Astaxanthin (แอสต้าแซนธิน)
เป็นสารต้านอนุมูลอิสระที่เหนือกว่าสารต้านอนุมูลอิสระอื่นๆ แอสตาแซนทินเป็นสารที่ทำให้เนื้อปลาแซลมอน กุ้ง และ กุ้งมังกรมีสีชมพูและสีแดง การรับแอสตาแซนธินและแคโรทีนอยด์ประเภทอื่นๆในสัตว์นั้นจะได้รับจากการกินอาหาร เนื่องจากพวกมันไม่สามารถผลิตแคโรทีนอยด์ได้ด้วยตัวเอง ผู้ที่สามารถผลิตแอสตาแซนธินในธรรมชาติได้แก่ Microalgae รา และแบคทีเรียบางชนิดในขณะที่พืชจำนวนน้อยชนิดที่สามารถผลิตสารแอสตาแซนธินได้
Benefits:
- Boosts muscle endurance and recovery
- Supports the health of your joints, skin, and cardiovascular system
Evidence:
- Astaxanthin: a review of its chemistry and applications.(2006)
- Potential Anti-Atherosclerotic Properties of Astaxanthin.(2016)
- Astaxanthin: sources, extraction, stability, biological activities and its commercial applications--a review.(2014)
- Astaxanthin and its Effects in Inflammatory Responses and Inflammation-Associated Diseases: Recent Advances and Future Directions.(2020)
- Astaxanthin: How much is too much? A safety review.(2019)
We found 2640 studies on Astaxanthin and counting!
Used in:
NBL Astaxantin Softgel